Penne met geroosterde bloemkool en parmezaan-botersaus

30 MIN
2 personen
Penne met geroosterde bloemkool en parmezaan-botersaus

Hoe maak je een vegetarische pasta toch lekker en vol van smaak? Test dit recept en we begeleiden je stap voor stap om er een heerlijk gerecht van te maken! Geroosterde bloemkool in combinatie met penne en een zalige parmezaan-botersaus, afgewerkt met crunchy pijnboompitten.

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • 20 g pijnboompitten
  • 200 g penne
  • 40 g parmezaan
  • 10 g bladpeterselie
  • 1½ el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook 3 minuten. Haal de pot van het vuur en schep er de bloemkoolroosjes uit met een schuimspaan. Laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de uitgelekte bloemkoolroosjes. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Besprenkel met de olijfolie, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Leg er de laatste 5 minuten de pijnboompitten bij.
  3. Breng de pot waarin je de bloemkoolroosjes gekookt hebt terug aan de kook en voeg de penne toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje. Laat even terug afkoelen en roer er dan de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  5. Hak de bladpeterselie fijn.
  6. Roer de parmezaan-botersaus door de penne, voeg eventueel wat van het kookvocht toe voor een vloeiende saus. Knijp het vruchtvlees van de teentjes knoflook uit het velletje en roer door de pasta. Schep dan de bloemkoolroosjes voorzichtig door de pasta.
  7. Serveer de penne met de bloemkool en overstrooi met de pijnboompitten en fijngehakte bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 796.37 kcal
Koolhydraten 76.23 g
waarvan suikers 9.49 g
Vet 40.49 g
waarvan verzadigd 16.51 g
Proteïnen 28.4 g
Vezels 8.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin