Vis met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en citroenboter

30 MIN
2 personen
Vis met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en citroenboter

Ben je fan van bloemkool? Goed nieuws, want dan is dit verrassende koolhydraatarme gerecht echt iets voor jou! We maken zowel een zalig zachte bloemkoolpuree als krokant geroosterde bloemkoolroosjes. Daarbij komt een lekker stukje gebakken vis, veldsla en frisse citroenboter. Een gerecht met restaurantallures!

Ingrediënten

  • 200 g bloemige aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 50 g veldsla
  • ½ citroen
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat 3 minuten koken en draai dan het vuur even uit. Schep met een schuimspaan de helft van de bloemkoolroosjes uit het kookvocht. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Voeg nu de aardappelen toe aan de kookpot. Breng het water terug aan de kook en laat de rest van de bloemkoolroosjes en aardappelen nog 17 minuten koken.
  3. Was de veldsla en laat uitlekken.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de uitgelekte bloemkoolroosjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  5. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Wentel ze door de gekruide bloem.
  6. Smelt de boter in een pan en bak de visfilets 3-4 minuten per kant. Wanneer de vis gebakken is, zet het vuur af en voeg naar smaak citroensap toe. Meng het citroensap met de gebruinde boter waarin je de vis gebakken hebt.
  7. Giet de bloemkool en aardappelen af en stamp fijn. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
  8. Schep eerst de bloemkoolpuree op borden. Leg daarop de gebakken visfilets. Leg er de geroosterde bloemkoolroosjes en veldsla bij. Druppel de citroenboter over het gerecht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 508.07 kcal
Koolhydraten 33.73 g
waarvan suikers 8.72 g
Vet 24 g
waarvan verzadigd 10.97 g
Proteïnen 34.88 g
Vezels 10.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin