Hoe? We geven enkele voorbeelden!
- Door boter toe te voegen aan je (warme) saus, krijg je extra binding en een mooie glans
- 'Beurre noisette' is gesmolten boter waarbij het melkzuur kristalliseert op de bodem van je pan, wat zorgt voor een extra umami smaakervaring
- Boter pairt geweldig met heel wat andere smaakmakers zoals knoflook, miso of verse kruiden,...
- Boter zorgt voor binding (en smaak!) in tal van klassieke sauzen zoals hollandaise, dijonaise, béarnaise,...
En er is nog zoveel meer mogelijk! Wist je bijvoorbeeld dat je een 'eetbare' kaars kan maken met boter? Infuseer je boter met look en andere kruiden, schenk de gesmolten boter in een bekertje met een lont (zonder parafine) en laat opstijven in de koelkast. Scheur het bekertje los en steek de kaars aan. De boter zal beginnen smelten, en kan je opvegen met een broodje, heerlijk toch? Of je kan de kaars ook in een klein pompoentje maken. Wij testten het uit en kunnen alvast verklappen dat het heerlijk was. Wat een zalig idee als hapje voor tijdens de feestdagen.
Wij geven je nog enkele gerechten waarin boter helemaal kan 'shinen'!
Hartverwarmende rum-cocktail
Dit drankje is 100% Kerst in een glas! Een ideale verwarmende cocktail met rum en boter, echt een fantastische combinatie. Dit moet je proeven! Bekijk recept
Boterkaars in een pompoentje
Wist je dat je gemakkelijk zelf een 'boterkaars' kan maken? Smelt boter, voeg er smaakmakers zoals knoflook en kruiden aan toe, giet in een vormpje en hang er een lont (zonder parrafine) in. Laat opstijven in de koelkast. Steek de kaars aan, na een 10-tal minuutjes is de boter genoeg gesmolten, om broodjes in te dippen. Wij maakten een originele versie in een pompoentje klaar. Vast en zeker een hit op je feesttafel! Bekijk recept
Gnocchi met pastinaak en beurre noisette
Puur comfort food met gebakken gnocchi met pastinaak en een heerlijk sausje dat subtiel naar hazelnootjes smaakt. Overheerlijk! Bekijk recept
Kabeljauw met preipuree en dijonaise
Heerlijke klassieke kost vandaag op het menu: preipuree met een gebakken visje en daarbij een zalige dijonaise, dat is Hollandaise saus met mosterd bij. Echt een perfecte combinatie, geniet ervan! Bekijk recept
Gebakken vis met boter-kappertjessaus, knolselderpuree en mosterd
Vis en puree, het is een heerlijke combinatie. We maken er een sjiekere versie van met een zalige boter-kappertjessaus en knolselderpuree. Genieten! Bekijk recept
Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus
Echte klassieke keuken, met een verfijnd kantje. Heerlijk krokant gebakken tongschar met een hemels citroensausje met peterselie. En lekker voedzame broccolipuree om het af te maken. Dat wordt smullen! Bekijk recept
Gnocchi met salie en limoenboter
Gnocchi, Italiaanse dumplings zijn een perfecte combinatie met geurige salie. De limoenboter zorgt voor een frisse touch. Een vegetarische topper! Bekijk recept
Scampi in lookboter met frietjes en frisse salade
Bestaat er zoiets als te veel look? Niet in onze wereld! Het water komt ons al in de mond als we denken aan die heerlijke geur van scampi in looksaus. En jij? Zit jij in team 'nooit genoeg look' of volstaat een teentje? Bekijk recept
Gegrilde steak met kruidenboter, spinazie en krieltjes
Gegrilde steak met kruidenboter, hoe lekker is dat! We maken de kruidenboter zelf, en stoven ook spinazie. Daarbij komen ovengeroosterde krieltjes. Topmaaltijd, punt uit! Bekijk recept
Tarte Tatin
Tarte tatin is een klassieke Franse omgekeerde taart, met gebakken appels en bladerdeeg. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs, heerlijk! Bekijk recept