Gnocchi met pastinaak en beurre noisette

25 MIN
2 personen
Gnocchi met pastinaak en beurre noisette

Puur comfort food met gebakken gnocchi met pastinaak en een heerlijk botersausje dat subtiel naar hazelnootjes smaakt. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 10 g salie
  • 30 g hazelnoten
  • 250 g gnocchi
  • 4 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de pastinaken in balkjes. Snij de salie fijn.
  2. Smelt de boter in een kookpotje. Haal het potje van het vuur wanneer de boter lichtbruin begint te kleuren. Dit is de beurre noisette.
  3. Verhit een antikleefpan en rooster de hazelnoten kort. Hak ze dan grof.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pastinaken 3 minuten in het water en schep ze dan uit de pot. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng het water terug aan de kook en voeg de gnocchi toe. Laat koken tot ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet af en laat ook uitlekken op keukenpapier.
  5. Verhit 1/3de van de beurre noisette in de antikleefpan en bak de gnocchi goudbruin. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg terug 1/3de van de boter toe aan de pan en bak de pastinaak goudbruin.
  6. Serveer de gnocchi met de pastinaak, de hazelnoten, de salie en de rest van de beurre noisette. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 949.02 kcal
Koolhydraten 111.2 g
waarvan suikers 6.16 g
Vet 43.8 g
waarvan verzadigd 20.95 g
Proteïnen 21.91 g
Vezels 12.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin