Boterkaars in een pompoentje

75 MIN
6 personen
Boterkaars in een pompoentje

Wist je dat je gemakkelijk zelf een 'boterkaars' kan maken? Smelt boter, voeg er smaakmakers zoals knoflook en kruiden aan toe, giet in een vormpje en hang er een lont (zonder parrafine) in. Laat opstijven in de koelkast. Steek de kaars aan, na een 10-tal minuutjes is de boter genoeg gesmolten, om broodjes in te dippen. Wij maakten een originele versie in een pompoentje klaar. Vast en zeker een hit op je feesttafel!

Ingrediënten

  • 1 klein pompoentje
  • 200 gr boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes salie
  • 2 kl ahornsiroop
  • 1 kl chilivlokken
  • peper en zout
  • brood
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje lont of keukentouw
  • 1 satéstokje

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij het bovenste van de pompoen af. Verwijder de pompoenpitten en draadjes. Schraap met een lepel of ijsschep het vruchtvlees van de pompoen uit, tot de pompoen nog 0,5 cm dik is.
  2. Smelt een klontje van de boter in een pan en pers de knoflook erbij. Voeg de salie, het vruchtvlees van de pompoen, de ahornsiroop, de chilivlokken, peper en zout toe. Laat zo'n 10 minuten stoven. Smelt de rest van de boter ondertussen in een aparte steelpan.
  3. Mix het pompoenmengsel fijn in een keukenrobot en roer door de boter. Schenk in de uitgeholde pompoen.
  4. Knoop de lont vast aan het satéstokje en hang in de boter in de pompoen, zodat de lont mooi in het midden naar beneden hangt. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Snij brood in stukjes. Serveer de pompoen en steek de lont aan, die zal mooi branden. Wacht tot de boter wat gesmolten is, en dip weg met broodjes!