Scampi in lookboter met frietjes en frisse salade

35 MIN
2 personen
Scampi in lookboter met frietjes en frisse salade

Bestaat er zoiets als te veel look? Niet in onze wereld! Het water komt ons al in de mond als we denken aan die heerlijke geur van scampi in looksaus. En jij? Zit jij in team 'nooit genoeg look' of volstaat een teentje?

Ingrediënten

  • 50 gr roomboter
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 minikomkommer
  • 10 gr platte peterselie
  • 50 gr veldsla
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 scampi
  • olijfolie
  • snuifje cayennepeper
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de aardappelen en wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de peterselie fijn. Meng de veldsla samen met de komkommer en de helft van de peterselie. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  4. Pers de knoflook. Meng de boter, knoflook en overige peterselie onder elkaar.
  5. Smelt een klontje kruidenboter in een pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met cayennepeper (zie tip), zout en zwarte peper. Bak de scampi kort (30 sec. per kant). Eens de scampi mooi aangekleurd zijn, voeg je de rest van de boter toe. Laat 2 min. pruttelen op middelhoog vuur.
  6. Serveer de scampi in de pan met de frietjes en salade. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg een snuifje cayennepeper toe voor wat extra pit. Je kan dit achterwege laten als je niet van pikant houdt.