Gegrilde steak met kruidenboter, spinazie en krieltjes

30 MIN
2 personen
Gegrilde steak met kruidenboter, spinazie en krieltjes

Gegrilde steak met kruidenboter, hoe lekker is dat! We maken de kruidenboter zelf, en stoven ook spinazie. Daarbij komen ovengeroosterde krieltjes. Topmaaltijd, punt uit!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 sjalotten
  • 10 g oregano
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • 2 rundersteak
  • 3 el boter
  • 2 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de boter tijdig uit de koeling. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Snij de sjalotten fijn. Rits de blaadjes van de takjes oregano en hak fijn. Hak de krulpeterselie fijn. Pers de knoflook. Doe de boter in een kommetje en maak zacht met een vork. Meng er de oregano, de fijngehakte peterselie, de helft van de knoflook, de helft van de sjalot en een snuf peper en zout door. Zet in de koeling.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de rest van de sjalot en de knoflook. Voeg na 1 minuut de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit een grillpan op het vuur. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid ze royaal met peper en zout. Grill de steaks 3-4 minuten per kant. Wanneer ze gebakken zijn, verdeel er meteen de kruidenboter over.
  6. Serveer de gegrilde steaks met de kruidenboter, de gestoofde spinazie en de geroosterde krieltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 750.41 kcal
Koolhydraten 43.39 g
waarvan suikers 1.88 g
Vet 43.81 g
waarvan verzadigd 18.06 g
Proteïnen 44.28 g
Vezels 9.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin