Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

30 MIN
2 personen
Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

Echte klassieke keuken, met een verfijnd kantje. Heerlijk krokant gebakken tongschar met een hemels citroen-botersausje met peterselie. En lekker voedzame broccolipuree om het af te maken. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ citroen
  • 2 tongscharfilets
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes en de stengel in kleine stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoli toe.
  2. Snij de peterselie fijn. Pers het sap van de citroen.
  3. Smelt 2/3de van de boter in een ruime pan. Doe de bloem in een bord. Kruid de tongscharfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak de tongscharfilets mooi goudbruin aan beide kanten, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Blus de pan met het citroensap. Roer goed om en roer er de fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  5. Serveer de broccolipuree met de gebakken tongschar en het citroen-botersausje.
  6. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes en de stengel in kleine stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoli toe.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 654.37 kcal
Koolhydraten 59.95 g
waarvan suikers 5.64 g
Vet 26.58 g
waarvan verzadigd 15.5 g
Proteïnen 36.89 g
Vezels 16.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin