Kabeljauw met preipuree en dijonaise

30 MIN
2 personen
Kabeljauw met preipuree en dijonaise

Heerlijke klassieke kost vandaag op het menu: preipuree met een gebakken visje en daarbij een zalige dijonaise, dat is Hollandaise saus met mosterd bij. Echt een perfecte combinatie, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • ½ citroen
  • 2 bio-eieren
  • 2 kabeljauwfilet
  • 50 g boter, koud
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Snij de koude boter in klontjes. Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een steelpannetje (het eiwit heb je niet meer nodig). Voeg per persoon 1 eetlepel water en per persoon een halve eetlepel citroensap toe. Klop krachtig los en zet dan op een laag vuurtje en blijf voortdurend goed kloppen, tot je een mooie luchtige massa krijgt. Haal het pannetje van het vuur en roer er de klontjes boter 1 voor 1 door. Roer de mosterd door de saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak. Hou de saus warm op een heel zacht vuurtje.
  3. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de helft van de boter in een antikleefpan en bak de kabeljauwfilets 3 minuten aan elke kant.
  4. Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de rest van de boter en de melk door.
  5. Serveer de kabeljauwfilets met de preipuree en werk af met de dijonaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 831.58 kcal
Koolhydraten 61.54 g
waarvan suikers 12.45 g
Vet 43.68 g
waarvan verzadigd 24.94 g
Proteïnen 42.31 g
Vezels 15.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin