Gnocchi met salie en limoenboter

35 MIN
4 personen
Gnocchi met salie en limoenboter

Gnocchi, Italiaanse dumplings zijn een perfecte combinatie met geurige salie. De limoenboter zorgt voor een frisse touch. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 limoen, geraspt
  • 75 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 100 g boter
  • 10 blaadjes salie, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Pureer de aardappelen fijn en meng ze met de bloem en daarna met de eidooiers. Kruid bij met peper en zout en kneed het mengsel kort.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg tot 1,5 centimeter dikte. Snijd blokjes van 2 centimeter en druk met een vork of een gnocchiplankje een motief in de pasta.
  4. Kook de gnocchi 2-3 minuten gaar in gezouten water tot ze komen boven drijven. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  5. Smelt de boter in een pan op een matig vuur. Voeg de limoenzeste en de salie toe. Laat ze zeker niet verbranden. Schep de gnocchi door de saus en laat nog 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Kruid bij met peper en zout.
  6. Verdeel de gnocchi met de salieboter over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 413.71 kcal
Koolhydraten 39.3 g
waarvan suikers 0.65 g
Vet 24.75 g
waarvan verzadigd 14.27 g
Proteïnen 7.17 g
Vezels 3.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin