Wittekool staat bij ons misschien nog niet zo vaak op het menu, daarom zetten we deze heerlijke wintergroente graag eens extra in de kijker. Wittekool is één van de oudste koolsoorten. Onze Noorderburen zijn er verzot op. Een ideale en voedzame groente om stamppot of zuurkool mee te maken, maar wittekool kan je nog in zoveel meer gerechten gebruiken. We zetten enkele van onze favorieten op een rijtje!


Ovenpasta met wittekool en spekjes


Ovenpasta met wittekool en spekjes
Overheerlijke ovenschotel met farfalle, krokant gebakken spekjes en sliertjes wittekool in een kaassausje. Winters comfort food. Bekijk recept



Wittekoolstoemp met spekblokjes


Wittekoolstoemp met spekblokjes
Lekker winters en met een leuke beet in de mond, deze wittekoolstoemp met krokant gebakken spekblokjes en veldsla met een pittige mosterddressing. Dit gerecht bewijst dat wittekool gerust wat vaker op het menu mag staan, toch? Bekijk recept



Varkenslapje met wittekool-aardappelgratin


Varkenslapje met wittekool-aardappelgratin
Hou jij wel van aardappelgratin (wie niet?). Dan moet je zeker eens deze originele versie proberen met wittekool erbij. Combineer dat met een gebakken varkenslapje en lekkere salade en je hebt een topavondmaal. Laat het smaken! Zin in dit toppertje? Bestel het deze week bij de 15gram Foodbox!



Pastinaakpuree met gestoofde wittekool en spekblokjes


Pastinaakpuree met gestoofde wittekool en spekblokjes
Dit gerecht lijkt een echt bordje 'boerenkost', maar het is eigenlijk een gezonde, koolhydraatarme variatie die toch niet moet onderdoen qua smaak. Zachte, romige pastinaakpuree met daarbij gestoofde wittekool met rozijntjes erbij en krokant gebakken spekjes. Dat zal smaken! Bekijk recept



Hamburger met coleslaw en ovenfrietjes


Hamburger met coleslaw en ovenfrietjes
Een echte klassieke Amerikaanse hamburger met coleslaw op basis van witte kool, rozijntjes en mayonaise. Heerlijk met (oven)frietjes erbij. Bekijk recept



Aziatische koolsla met krokante tofu en pindasaus


Aziatische koolsla met krokante tofu en pindasaus
Wij zijn al graag een creatief met klassiekers. Vandaag nemen we de Amerikaanse klassieker 'coleslaw' onder handen en maken er een Aziatische versie van, verrassend lekker! Daarbij komt krokant gebakken tofu en een heerlijke romige pindasaus. Dit moet je proeven! Bekijk recept



Pita met kalkoenshoarma en coleslaw


Pita met kalkoenshoarma en coleslaw
Pita gaan halen? Nee, die maak je toch gewoon zelf. Lekker met kalkoenshoarma en een heerlijke frisse en crunchy coleslaw erbij. Laat het smaken! Bekijk recept