Wittekoolstoemp met spekblokjes

25 MIN
2 personen
Wittekoolstoemp met spekblokjes

Lekker winters en met een leuke beet in de mond, deze wittekoolstoemp met krokant gebakken spekblokjes en veldsla met een pittige mosterddressing. Dit gerecht bewijst dat wittekool gerust wat vaker op het menu mag staan, toch?

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 g wittekool
  • 50 g veldsla
  • 1 kl olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Bak in de pan van het spek nu de wittekool. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Laat 6-7 minuten stoven op een medium vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de mosterd met wittewijnazijn. Roer er de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de wittekool de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Meng vlak voor het serveren de dressing door de veldsla. Serveer de wittekoolstoemp met de spekjes en de veldsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 783.69 kcal
Koolhydraten 50.17 g
waarvan suikers 4.75 g
Vet 45.52 g
waarvan verzadigd 33.69 g
Proteïnen 20.76 g
Vezels 9.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin