Hamburger met coleslaw en ovenfrietjes

30 MIN
2 personen
Hamburger met coleslaw en ovenfrietjes

Een echte klassieke Amerikaanse hamburger met coleslaw op basis van witte kool, rozijntjes en mayonaise. Heerlijk met (oven)frietjes erbij.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ appel
  • 200 g wittekool, in reepjes
  • 30 g rozijnen
  • ½ tomaat
  • 1 little gem
  • 1 rode ui
  • 200 g gemengd gehakt
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 8 augurkschijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 4 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Schil en snij de appel in fijne blokjes. Meng de wittekool, rozijnen, blokjes appel, de helft van de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  3. Snij de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes sla los van de little gem. Snij de helft van de rode ui fijn, de andere helft in ringen. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, wat peper en zout en vorm er per persoon een hamburger van.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar onder. Bestrijk de onderkant met wat mayonaise en leg er een blaadje sla op.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de hamburgers gaar. Schik de hamburgers op de broodjes met sla en leg er een plakje tomaat, augurkschijfjes en enkele rode uiringen op. Dek de hamburger af met het hoedje. Serveer met de ovenfrietjes en de coleslaw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 995.39 kcal
Koolhydraten 92.36 g
waarvan suikers 31.07 g
Vet 54.37 g
waarvan verzadigd 10.52 g
Proteïnen 30.05 g
Vezels 13.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin