Worst met geroosterde groentenfrietjes en basilicummayonaise

30 MIN
2 personen
Worst met geroosterde groentenfrietjes en basilicummayonaise

Wie denkt dat er enkel frietjes van aardappel lekker zijn, die moet dit maar eens proberen! Een lekkere worst met verschillende groentenfrietjes in de oven.

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 10 g basilicum
  • 2 el mayonaise
  • 2 braadworsten
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen, aardappelen en pastinaak en snij in balkjes. Snij de courgette in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentenfrietjes en de teentjes knoflook. Rits de tijm van de takjes en verdeel over de frietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij het basilicum heel fijn en meng door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  3. Kruid de worsten met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de worsten goudbruin in 6-8 minuten. Haal uit de pan en schep op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  4. Haal de groentenfrietjes uit de oven. Het vruchtvlees van de teentjes knoflook is mooi zacht geworden en kan je gemakkelijk pletten. Meng dit door de basilicummayonaise.
  5. Serveer de braadworsten met de groentenfrietjes en de basilicummayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 950.85 kcal
Koolhydraten 63.32 g
waarvan suikers 13.62 g
Vet 58.73 g
waarvan verzadigd 14.13 g
Proteïnen 37.7 g
Vezels 13.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin