Ovenpasta met wittekool en spekjes

25 MIN
2 personen
Ovenpasta met wittekool en spekjes

Overheerlijke ovenschotel met farfalle, krokant gebakken spekjes en sliertjes wittekool in een kaassausje. Winters comfort food.

Ingrediënten

  • 500 g wittekool
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 200 g farfalle
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 10 g bieslook
  • 40 g emmentaler
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de witte kool 10 minuten. Giet af, maar hou per persoon 250 milliliter van het kookvocht bij. Los hierin de kippenbouillon op.
  2. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Bak de spekjes knapperig in een antikleefpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Roer glad. Laat een beetje opdrogen op een zacht vuur. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe. Laat indikken, roer voortdurend. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de bieslook fijn. Doe de voorgekookte pasta met de wittekool, de helft van de fijngesneden bieslook en de spekblokjes in een ovenschaal en meng. Lepel er de witte saus over. Bestrooi met de emmentaler.
  6. Zet 5 minuten onder de grill. Werk af met de rest van de bieslook en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1043.5 kcal
Koolhydraten 84.46 g
waarvan suikers 11.54 g
Vet 51.83 g
waarvan verzadigd 41.59 g
Proteïnen 36.93 g
Vezels 9.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin