Pastinaakpuree met gestoofde wittekool en spekblokjes

25 MIN
2 personen
Pastinaakpuree met gestoofde wittekool en spekblokjes

Dit gerecht lijkt een echt bordje 'boerenkost', maar het is eigenlijk een gezonde, koolhydraatarme variatie die toch niet moet onderdoen qua smaak. Zachte, romige pastinaakpuree met daarbij gestoofde wittekool met rozijntjes erbij en krokant gebakken spekjes. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g wittekool
  • 1 kl paprikapoeder
  • 30 g rozijnen
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken en snij in gelijke blokjes. Verwijder de pel van de knoflook. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de blokjes pastinaak en de volledige knoflookteentjes toe. Laat 15 minuten koken, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of antikleefpan en voeg de wittekool toe. Laat 5 minuten stoven op een medium vuur. Voeg het paprikapoeder, peper en zout toe. Haal van het vuur en roer er de rozijnen door.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Snij de peterselie fijn.
  4. Stamp de pastinaak en knoflook fijn tot een puree. Meng er de boter door en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de pastinaakpuree met de gestoofde wittekool en de gebakken spekjes. Werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.33 kcal
Koolhydraten 39.11 g
waarvan suikers 14.58 g
Vet 43.15 g
waarvan verzadigd 33.01 g
Proteïnen 17.65 g
Vezels 11.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin