Varkenslapje met wittekool-aardappelgratin

35 MIN
2 personen
Varkenslapje met wittekool-aardappelgratin

Hou jij wel van aardappelgratin (wie niet?). Dan moet je zeker eens deze originele versie proberen met wittekool erbij. Combineer dat met een gebakken varkenslapje en lekkere salade en je hebt een topavondmaal. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 200 g wittekool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 2 varkenslapje
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 10 minuten en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, wittekool en tijm aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierop eerst de gestoofde ui, tijm en wittekool. Pers de knoflook en strooi het over de groenten. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Doe de lichte room in een kommetje, voeg per persoon 1 el water toe en roer los. Schenk over de aardappelschijfjes. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Kuis de pan even uit met keukenpapier. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de varkenslapjes mooi goudbruin, ongeveer 3 minuten per kant. Zet de gratin nog 2 minuten onder de grill van de oven.
  5. Serveer de varkenslapjes met de gratin.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.18 kcal
Koolhydraten 47.99 g
waarvan suikers 11.34 g
Vet 43.92 g
waarvan verzadigd 22.9 g
Proteïnen 43.8 g
Vezels 9.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin