Aziatische koolsla met krokante tofu en pindasaus

25 MIN
2 personen
Aziatische koolsla met krokante tofu en pindasaus

Wij zijn al graag een creatief met klassiekers. Vandaag nemen we de Amerikaanse klassieker 'coleslaw' onder handen en maken er een Aziatische versie van, verrassend lekker! Daarbij komt krokant gebakken tofu en een heerlijke romige pindasaus. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g wittekool
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • ½ limoen
  • 125 ml kokosmelk
  • 30 g pindakaas
  • 30 g pinda's
  • 200 g tofu
  • 2 el arachideolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij de selder heel fijn. Rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng de wortelen, de wittekool, de selder, de lente-ui, de gember, de sojasaus, de honing en de wittewijnazijn. Kruid met peper. Laat opzij staan om te marineren.
  2. Pers de limoen. Doe de kokosmelk in een steelpannetje en warm op. Voeg de pindakaas en het limoensap toe en mix kort met een staafmixer. Kruid met zout en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Hak de pinda's grof.
  3. Snij de tofu in blokjes. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de tofublokjes rondom krokant. Kruid met peper en zout.
  4. Serveer de koolsla met de krokant gebakken tofu, de pindasaus en strooi er de grofgehakte pindanootjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.61 kcal
Koolhydraten 26.36 g
waarvan suikers 18.33 g
Vet 51.45 g
waarvan verzadigd 17.77 g
Proteïnen 25.82 g
Vezels 14.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin