Heb je soms ook wel eens stress om de juiste 'cuisson' van vis te vinden? Je bent niet alleen! Elke vissoort is toch anders. Sommige zijn stevig en andere vallen dan weer heel snel uit elkaar. Een stukje kabeljauw perfect bakken kan heel tricky zijn. Ons advies? Maak eens een heerlijke papillot! De vis(filet) blijft mooi bij mekaar en het is ook nog eens lekker makkelijk en gezond!

Een papillot is een pakketje dat je gaart in de oven. De vis wordt gestoomd in zijn eigen vocht, waardoor ze mooi sappig en mals wordt. Je kan er uiteraard ook nog extra aromaten aan toevoegen. Leg de vis(filet) op een bedje van fijngesneden groenten en/of kruiden en voeg extra vocht zoals witte wijn of (kokos)room toe.

Maak per persoon een individueel pakketje. Je kan dit met bakpapier of aluminiumfolie doen. Of er bestaan zelfs siliconen papillotten! Zorg ervoor dat de papillot heel goed dichtgevouwen is, zodat er zeker geen stoom kan ontsnappen. Schuif de pakketjes in een voorverwarmde oven van 180 °C, meestal is een 20-tal minuten prima! Mosselen doen het trouwens ook heel goed in een papillot, je kan ze zelfs op de barbecue klaarmaken zo!

Inspiratie nodig om de pakketjes te vullen? We helpen je naar goede gewoonte op weg met enkele toppers van 15gram!

Visfilet in papillot met citroenpuree

Visfilet in papillot met citroenpuree
Papillot is een perfecte manier om vis klaar te maken! De visfilet wordt gegaard door de stoom die vrijkomt en zo worden de smaken mooi gemengd. Er komt een lekker frisse citroenpuree bij, die perfect past bij het heerlijk stukje sappige vis. Lekker licht en toch bomvol smaak, genieten maar! Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox. Bekijk het volledige weekmenu!

Zuiderse papillot met zalm, bulgur en salsa verde

Zuiderse papillot met zalm, bulgur en salsa verde
Een heerlijk sappig stukje zalm en lekkere gegaarde groentjes in een papillot. Heerlijk met de pittige salsa verde saus en vullende bulgur. Bekijk recept

Zuiderse vispapillot met linguine

Zuiderse vispapillot met linguine
Waan je op vakantie met dit heerlijke Zuiderse bordjevol: een smaakvolle papillot met kabeljauw, kappertjes, tomaat en olijven. Terwijl dat visje gaart in de oven maak je linguine voor erbij, roer er wat extra vierge olijfolie door. Genieten maar! Bekijk recept

Mosselen in papillot met venkel en dille op de barbecue

Mosselen in papillot met venkel en dille op de barbecue
Een originele bereiding voor op de barbecue: mosselen in papillot met venkel en dille erbij. Heerlijk met de kruidenboter die er mooi over smelt! Bekijk recept

Papillot van leng met tomaat en zeekraal

Papillot van leng met tomaat en zeekraal
Voor wie van lichte gerechten met weinig werk houdt: proef deze heerlijke papillot van leng en licht zoute zeekraal. Lekker met aardappelpuree of couscous! Bekijk recept

Zalm in papillot met peterseliepuree

Zalm in papillot met peterseliepuree
Hou je van Zuiderse smaken? Dan is dit heerlijke gerecht helemaal iets voor jou. Een papillot met zalmfilet, prei, wortelen en citroen. De zalm wordt gaargestoomd in dit heerlijke pakketje. Vergeet zeker ook niet het sausje helemaal op te lepelen, zalig! Bekijk recept

Oosterse papillot van forel

Oosterse papillot van forel
Maak eens een originele Oosterse papillot met een volledige vis. Forel is hiervoor ideaal! Smaakt heerlijk af, dankzij de gember en sojasaus. Bekijk recept

Papillot van kabeljauw met citroen en artisjok

Papillot van kabeljauw met citroen en artisjok
Deze papillot is een leuk verrassingspakketje met kabeljauw, citroen en artisjok. Heerlijk zomers! Bekijk recept