Zalm in papillot met peterseliepuree

35 MIN
2 personen
Zalm in papillot met peterseliepuree

Hou je van Zuiderse smaken? Dan is dit heerlijke gerecht helemaal iets voor jou. Een papillot met zalmfilet, prei, wortelen en citroen. De zalm wordt gaargestoomd in dit heerlijke pakketje. Vergeet zeker ook niet het sausje helemaal op te lepelen, zalig!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • ½ citroen
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Schil de wortelen en snij ze in fijne balkjes. Snij de prei in dunne ringen. Pers het sap van de citroen.
  4. Neem per persoon een stuk aluminiumfolie en verdeel hierover de wortelen en prei. Leg hierop een stuk zalm per persoon en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie zo, dat je er nog vocht kan bijdoen. Verdeel de witte wijn en het citroensap over de papillotten, en voeg per persoon 1 eetlepel olijfolie toe.
  5. Maak de pakketjes stevig dicht zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen. Leg de papillotten in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven.
  6. Snij ondertussen de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, de fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de papillotten samen met de peterseliepuree.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 860.45 kcal
Koolhydraten 58.15 g
waarvan suikers 11.33 g
Vet 46.06 g
waarvan verzadigd 12.16 g
Proteïnen 38.03 g
Vezels 14.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin