Mosselen in papillot met venkel en dille op de barbecue

20 MIN
4 personen
Mosselen in papillot met venkel en dille op de barbecue

Een originele bereiding voor op de barbecue: mosselen in papillot met venkel en dille erbij. Heerlijk met de kruidenboter die er mooi over smelt!

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 venkel, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, in fijne plakjes
  • 10 g dille
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen, in partjes
  • 1 stokbroodje
  • 1 glas witte wijn
  • 2 plakjes kruidenboter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de mosselen grondig en laat uitlekken. Snij de blaadjes en de steeltjes van de bladpeterselie fijn. Pluk de dille in fijne takjes.
  2. Neem vier kommetjes en leg er een dubbele laag aluminiumfolie in. Verdeel er de mosselen, knoflook, venkel, dille, fijngehakte peterselie, de kruidenboter en de witte wijn over. Kruid met peper en zout. Vouw de papillotten goed dicht en leg ze 10-15 minuten op de rooster van de barbecue, dicht bij het vuur.
  3. Controleer of de mosselschelpen open zijn. Serveer met een partje citroen en stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 240.58 kcal
Koolhydraten 26.37 g
waarvan suikers 1.91 g
Vet 5.56 g
waarvan verzadigd 2.32 g
Proteïnen 14.31 g
Vezels 3.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin