Zalmburger met broccolipuree en tartaarsaus

30 MIN
2 personen
Zalmburger met broccolipuree en tartaarsaus

Zalm en broccoli, het is een zalige combinatie! Ditmaal als zalmburger en heerlijke broccolipuree, met een fris tartaarsausje voor erbij. Topmaaltijd!

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 zalmburgers
  • ½ citron
  • 150 gr tartaarsaus
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet) en verdeel de broccoli in roosjes. Zet de aardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de broccoli toe.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de zalmburger 2-3 min. per kant op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper.
  3. Giet de aardappelen en broccoli af (zie tip). Stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  4. Snijd de citroen in partjes.
  5. Serveer de zalmburger met de broccolipuree en de tartaarsaus. Werk af met de citroenpartjes. Smakelijk!
  6. TIP: Liever ook nog wat groenten die niet in je puree zitten? Vis de broccoliroosjes er dan uit en serveer ze apart.