Marinade: pers de knoflook. Meng in een kommetje 1 el olijfolie per persoon met wat citroensap, knoflook, zout en zwarte peper. Wrijf de zalm in met de marinade en zet afgedekt opzij.
Gemarineerde rode ui: halveer de rode ui en snijd in plakjes. Schep in een kommetje. Breng een kookpot met de rode wijnazijn en suiker aan de kook en laat 2 min. doorkoken zodat de suiker is opgenomen. Overgiet de rode ui ermee en zet opzij tot verder gebruik.
Sausje: hak de dille fijn (houd nog wat opzij voor de afwerking). Meng in een kommetje de yoghurt met wat citroensap, de fijngehakte dille, zout en zwarte peper.
Rasp de rode biet en snijd de spitskool in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de spitskool 5 min. op middelhoog vuur.
Bak intussen de zalm kort aan elke kant op hoog vuur (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
Haal de spitskool uit de pan en maak de pan proper. Warm de miniwraps op in een droge pan zonder vetstof.
Bestrijk de miniwrap met de mieriksworteldressing. Schik daarop de rode biet, spitskool en gemarineerde rode ui. Verbrokkel er de zalm over en werk af met de overige dille. Smakelijk!