Zuiderse papillot met zalm, bulgur en salsa verde

35 MIN
2 personen
Zuiderse papillot met zalm, bulgur en salsa verde

Een heerlijk sappig stukje zalm en lekkere gegaarde groentjes in een papillot. Heerlijk met de pittige salsa verde saus en vullende bulgur.

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 125 g kerstomaten
  • 50 g zwarte olijven
  • 2 zalmfilet
  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ limoen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en snij de wortelen in balkjes. Snij de courgette in blokjes. Halveer de kerstomaatjes en de olijven.
  3. Leg per persoon een vel aluminiumfolie of bakpapier voor je uit. Verdeel er de groenten en olijven over en leg er de zalmfilet bij. Kruid met peper en zout. Vouw de papillot omhoog en verdeel de witte wijn over de papillotten. Vouw nu goed dicht, leg in een ovenschaal en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  5. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt. Hak de koriander, blaadjes munt en bladpeterselie fijn en meng met de extra vierge olijfolie, de geperste knoflook, de ui en het sap van de limoen. Je kan deze salsa verde ook in een keukenrobot of blender maken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de papillot met de bulgur en de salsa verde.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 866.35 kcal
Koolhydraten 68.18 g
waarvan suikers 22.47 g
Vet 36.91 g
waarvan verzadigd 6.88 g
Proteïnen 45.9 g
Vezels 16.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin