Papillot van leng met tomaat en zeekraal

40 MIN
4 personen
Papillot van leng met tomaat en zeekraal

Voor wie van lichte gerechten met weinig werk houdt: proef deze heerlijke papillot van leng en licht zoute zeekraal. Lekker met aardappelpuree of couscous!

Ingrediënten

  • 4 lengfilets
  • 100 g zeekraal
  • 2 paprika's, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 kl citroenzeste
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 200 g tomatenblokjes
  • 100 ml witte wijn, droog
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe en stoof zacht.
  3. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en laat nog 2 minuutjes stoven. Blus dan met de witte wijn.
  4. Laat de wijn verdampen en voeg de tomaten toe. Laat 5 minuten koken op een laag vuurtje. Roer er de peterselie, de basilicum en de citroenzeste door.
  5. Lepel de saus op 4 stukken bakpapier. Schik er telkens een lengfilet op, kruid met peper en zout en verdeel er dan de zeekraal over.
  6. Vouw de pakketjes toe en leg ze op een bakplaat. Laat 12-15 minuten in de oven garen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 223.37 kcal
Koolhydraten 10.13 g
waarvan suikers 5.71 g
Vet 4.43 g
waarvan verzadigd 0.75 g
Proteïnen 30.38 g
Vezels 3.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin