Zuiderse vispapillot met linguine

30 MIN
2 personen
Zuiderse vispapillot met linguine

Waan je op vakantie met dit heerlijke Zuiderse bordjevol: een smaakvolle papillot met kabeljauw, kappertjes, tomaat en olijven. Terwijl dat visje gaart in de oven maak je linguine voor erbij, roer er wat extra vierge olijfolie door. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 kabeljauwfilet
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 200 g linguine
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de courgette en tomaat in dunne plakjes. Halveer de olijven.
  3. Leg per persoon een vel aluminiumfolie of bakpapier voor je uit. Verdeel er de groenten, kappertjes en olijven over en leg er de visfilet bij. Kruid met peper en zout en de Italiaanse kruiden. Vouw de papillot omhoog en verdeel de witte wijn over de papillotten. Vouw nu goed dicht, leg in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en roer er de extra vierge olijfolie door.
  5. Serveer de papilotten met de linguine.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 655.05 kcal
Koolhydraten 78.19 g
waarvan suikers 11.8 g
Vet 13.9 g
waarvan verzadigd 2.33 g
Proteïnen 40.96 g
Vezels 6.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin