Laten we even duidelijk zijn: we zijn geen voedingsdeskundigen en gaan dus ook niet beweren dat vegetariërs hun eiwitten enkel uit kaas moeten halen. We gaan uit van een gevarieerd, flexitarisch dieet, waarbij vegetarische gerechten met kaas zeker een plaats in kunnen hebben op weekbasis. Het toont aan dat het niet elke dag nodig is om dat stukje vlees of vis op het bord te hoeven leggen. Zo is af en toe een vegetarisch gerecht met kaas origineel, voedzaam en toegankelijk. Dus doe vooral waar je zelf zin in hebt, misschien krijg je wel goesting in één van deze heerlijke gerechten? Laat het in ieder geval smaken!
Witloofrisotto met walnoten en blauwe kaas
Risotto doet het goed in elk seizoen! Deze versie is ideaal voor koudere dagen, met heerlijk gestoofd witloof, walnoten en pittige roquefort kaas. Zin in? Bestel het deze week bij de 15gram Foodbox!
Kaasfondue
Kaasfondue is een typische klassieker op skivakantie, of gezellig thuis in de winter. Het is supermakkelijk, lekker en snel klaar! Heerlijk hartverwarmend. Bekijk recept
Shakshuka met spinazie en feta
Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen? Bekijk recept
Tortiglioni met aubergine en mozzarella
Een snelle en toch zeer smaakvolle pasta met aubergine, mozzarella en peterselie. Zorg er zeker voor dat je de mozzarella in stukjes 'scheurt', dat oogt niet alleen mooier, het smaakt ook beter als de kaas zachtjes begint te smelten over de warme saus. Een snel doordeweekse vegetarische pasta om van te genieten! Bekijk recept
Spinazie-ricottakoekjes met tomatensalsa
Heerlijke koekjes van spinazie en ricotta met een frisse tomatensalsa en salade bij. Het lijkt misschien wat meer werk, maar we garanderen je: dit is zo klaar! Bekijk recept
Harissa couscous met halloumi
De zachte zoute smaak van de gebakken halloumi kaas combineert prima met couscous en pittige harissa. Een vegetarische topper! Bekijk recept
Veggie quesadilla's met kerstomatensalsa
Queso is het Spaanse woord voor kaas, dus kan je al wel raden waar quesadilla's mee gemaakt zijn! Het is een topper uit de Mexicaanse keuken. Je vult tortilla's met een heerlijke mengeling van kaas, paprika en courgette en bakt de quesadilla dan nog even in de pan, zodat de kaas helemaal begint te smelten. Zalig! Bekijk recept
Rucolastoemp met oude kaas
Een stoemp voor vegetariërs en/of kaasliefhebbers: rucolastoemp met oude kaas en frisse kerstomaatjes erbij. Bekijk recept