Penne met 3 kazen en spinazie

20 MIN
2 personen
Penne met 3 kazen en spinazie

Een echte pasta voor cheeselovers: penne met een sausje met pittige roquefort, frisse ricotta en smaakvolle emmentaler. Spinazie zorgt voor de nodige vitamines.

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 100 g roquefort
  • 100 g ricotta
  • 200 g spinazie
  • 100 ml lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  2. Verkruimel de roquefort. Verhit een pan met de olijfolie en voeg de spinazie toe. Laat slinken. Kruid met peper en zout. Schenk er de room bij en warm nog even door. Schep de roquefort, de ricotta en de helft van de emmentaler door de spinazie. Meng goed. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Hussel de pasta door de saus. Schep het pastamengsel in een met boter ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de emmentaler. Laat 3 minuten kleuren onder de grill en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 937.31 kcal
Koolhydraten 72.05 g
waarvan suikers 7.81 g
Vet 55.66 g
waarvan verzadigd 30.85 g
Proteïnen 35.54 g
Vezels 5.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin