Pita Berloumi met mangochutney, yoghurtdressing en avocado
30 MIN
2 personen
Breng je pita op smaak met heerlijke friszoete mangochutney. Nog een restje over? Gebruik het als confituur of serveer het bij een kaasplankje.
Ingrediënten
1 rode paprika
200 gr gesneden rode kool
20 gr basilicum
1 avocado
½ rode ui
½ limoen
125 gr volle yoghurt
½ teentje knoflook
200 gr Berloumi (of halloumi)
4 pitabroodjes
50 gr mangochutney
olijfolie
scheutje witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C voor de pitabroodjes. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de paprika in 4 en leg met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Plaats in de oven tot de schil zwart kleurt (zet eventueel tijdelijk de grill aan). Plaats 20 min. in de oven.
Breng intussen de rode kool op smaak met een scheutje olijfolie, wat witte wijnazijn, zout en zwarte peper. Hak het basilicum fijn. Snijd de avocado in gelijke blokjes van zo'n 2 cm en breng op smaak met het basilicum, zout en zwarte peper. Snipper de ui fijn.
Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil van de limoen. Breng de yoghurt op smaak met de zeste van limoen, limoensap (zie tip), olijfolie, zout en zwarte peper. Pers de knoflook erbij.
Snijd de Berloumi in gelijke stukken van 3-4 cm. Bak de Berloumi goudbruin in een pan zonder vetstof. Houd warm.
Haal de paprika uit de oven. Rooster de pitabroodjes 4 min. in de oven of broodrooster (zorg dat de grill uit staat!). Verwijder intussen de zwarte schil van de paprika.
Bestrijk de binnenkant van de pita met wat yoghurt. Vul met de rode kool, avocado, Berloumi, ui en paprika. Werk af met een lepeltje mangochutney. Smakelijk!