Tortiglioni met aubergine en mozzarella

25 MIN
2 personen
Tortiglioni met aubergine en mozzarella

Een snelle en toch zeer smaakvolle pasta met aubergine, mozzarella en peterselie. Zorg er zeker voor dat je de mozzarella in stukjes 'scheurt', dat oogt niet alleen mooier, het smaakt ook beter als de kaas zachtjes begint te smelten over de warme saus. Een snel doordeweekse vegetarische pasta om van te genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g tortiglioni
  • 1 aubergine
  • 10 g bladpeterselie
  • 125 g mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pot op een matig vuur. Stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat nog 2 minuten stoven.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de balsamico toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  3. Breng gezouten water aan de kook in een grote pot. Voeg de tortiglioni toe en kook beetgaar in 10 minuten.
  4. Snij de aubergine in de lengte in 4 en snij verder in blokjes van 2 cm. Snij de bladpeterselie fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 5 minuten bakken tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de tomatensaus toe aan de pan en roer goed om. Voeg ook 3/4de van de peterselie toe.
  6. Haal de pan van het vuur en schep er de pasta door. Kruid met peper en zout en roer goed om.
  7. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de mozzarella en de rest van de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 772.6 kcal
Koolhydraten 88.81 g
waarvan suikers 18.04 g
Vet 30.12 g
waarvan verzadigd 10.47 g
Proteïnen 30.21 g
Vezels 11.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin