Tortiglioni met aubergine en mozzarella

25 MIN
2 personen
Tortiglioni met aubergine en mozzarella

Een snelle en toch zeer smaakvolle pasta met aubergine, mozzarella en peterselie. Zorg er zeker voor dat je de mozzarella in stukjes 'scheurt', dat oogt niet alleen mooier, het smaakt ook beter als de kaas zachtjes begint te smelten over de warme saus. Een snel doordeweekse vegetarische pasta om van te genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g tortiglioni
  • 1 aubergine
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pot op een matig vuur. Stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat nog 2 minuten stoven.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de balsamico toe. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  3. Breng gezouten water aan de kook in een grote pot. Voeg de tortiglioni toe en kook beetgaar in 10 minuten. Giet af.
  4. Snij de aubergine in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 minuten bakken tot ze zacht zijn. Schep regelmatig om. Hak de bladpeterselie fijn.
  5. Voeg de tomatensaus toe aan de pan en roer goed om. Voeg ook 3/4 van de peterselie toe.
  6. Haal de pan van het vuur en schep er de pasta door. Kruid met peper en zout en roer goed om.
  7. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de mozzarella en de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 765.23 kcal
Koolhydraten 87.56 g
waarvan suikers 16.79 g
Vet 30.08 g
waarvan verzadigd 10.45 g
Proteïnen 29.96 g
Vezels 11.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin