Spinazie-ricottakoekjes met tomatensalsa

30 MIN
2 personen
Spinazie-ricottakoekjes met tomatensalsa

Heerlijke koekjes van spinazie en ricotta met een frisse tomatensalsa en salade bij. Het lijkt misschien wat meer werk, maar we garanderen je: dit is zo klaar!

Ingrediënten

  • 100 g spinazie
  • 250 g kerstomaten
  • 10 g munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g ricotta
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 eieren
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 6 el bloem
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de spinazie en dep goed droog. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en stoof de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout en laat uitlekken.
  2. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Pers de knoflook. Meng de kerstomaatjes, fijngesneden munt, de helft van de knoflook, de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout in een kom en zet even apart.
  3. Doe de bloem in een kommetje. Doe de spinazie, ricotta, geraspte harde kaas, bloem, eitjes, de rest van de knoflook, peper en zout in een kom en meng goed tot je een kleverig deeg hebt. Als het deeg iets te vochtig is, voeg nog wat extra bloem toe. Maak quenelles (hoopjes aan de hand van twee lepels) van het deeg.
  4. Breng water aan de kook en pocheer de koekjes met 4 à 5 tegelijk in het water. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven. Schep uit het water met een schuimspaan en laat goed uitlekken.
  5. Bak de koekjes vervolgens in de rest van de olijfolie in een antikleefpan, tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. Serveer met de tomatensalsa en de gemengde sla.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.22 kcal
Koolhydraten 39.78 g
waarvan suikers 11.97 g
Vet 47.4 g
waarvan verzadigd 17.14 g
Proteïnen 27.34 g
Vezels 3.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin