Witloofrisotto met walnoten en blauwe kaas

35 MIN
2 personen
Witloofrisotto met walnoten en blauwe kaas

Risotto doet het goed in elk seizoen! Deze versie is ideaal voor koudere dagen, met heerlijk gestoofd witloof, walnoten en pittige roquefort kaas.

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witloof
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 30 g parmezaan
  • 50 g roquefort
  • 30 g walnoten
  • 5 g bieslook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook. Snij de sjalot fijn. Los de groentebouillon op in per persoon 250 milliliter heet water.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot en bak het witloof lichtjes goudbruin gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde kookpot en bak de sjalot en knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de witte wijn erbij en laat volledig verdampen.
  4. Draai het vuur weer lager en voeg een soeplepel groentebouillon toe. Roer goed en voeg telkens een nieuwe soeplepel groentebouillon toe wanneer de bouillon bijna verdampt is. Na ongeveer 20 minuten is de risottorijst gaar.
  5. Voeg de boter en de parmezaan toe en roer goed. Verkruimel de roquefort en hak de walnoten grof. Snij de bieslook fijn.
  6. Meng het witloof door de risotto en kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Serveer de risotto in diepe borden en overstrooi met de bieslook, roquefort en walnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 823.6 kcal
Koolhydraten 57.58 g
waarvan suikers 2.91 g
Vet 52.43 g
waarvan verzadigd 16.92 g
Proteïnen 20.43 g
Vezels 4.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin