Harissa couscous met halloumi

20 MIN
2 personen
Harissa couscous met halloumi

De zachte zoute smaak van de gebakken halloumi kaas combineert prima met couscous en pittige harissa. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 225 g halloumi
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 kl harissa
  • 1 zakje veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Snij de gele paprika in lange reepjes. Snij de halloumi in plakjes.
  2. Verwarm een pan met de plantaardige olie. Stoof de ui op een laag vuur, roer regelmatig, totdat de ui mooi glazig is en voeg dan de paprika toe. Kruid met peper en zout.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Meng de harissa (voeg minder toe als je niet graag pikant eet) met de olijfolie, de helft van de wittewijnazijn, per persoon 1 eetlepel water en de helft van de suiker. Meng goed.
  5. Doe de veldsla in de kom met couscous. Voeg 3/4 van de dressing toe en meng goed. Hou de rest van de dressing bij voor het serveren.
  6. Voeg de rest van de wittewijnazijn en de rest van de suiker bij de pan met de ui en paprika, laat 2 minuten verder sudderen.
  7. Verhit een antikleefpan en bak de halloumiplakjes mooi goudbruin aan beide kanten.
  8. Leg de couscous op een bord, dan de ui en paprika, werk af met de halloumi en de resterende dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 877.48 kcal
Koolhydraten 64.09 g
waarvan suikers 14.23 g
Vet 51.93 g
waarvan verzadigd 21.48 g
Proteïnen 35.52 g
Vezels 6.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin