Rucolastoemp met oude kaas

35 MIN
4 personen
Rucolastoemp met oude kaas

Een stoemp voor vegetariërs en/of kaasliefhebbers: rucolastoemp met oude kaas en frisse kerstomaatjes erbij. Een echt lente-gerechtje!

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 150 g rucola
  • 12 kerstomaten, gehalveerd
  • 250 g belegen kaas, in blokjes
  • 150 ml melk
  • 25 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp ze fijn tot puree. Voeg er al roerend de warme melk en boter bij. Warm de puree op en wacht tot de boter gesmolten is. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Verbrokkel 250 g oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stoemp.
  3. Haal de puree van het vuur en meng er geleidelijk de rucola, kerstomaatjes en de rest van de kaas door. Roer om en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 414.63 kcal
Koolhydraten 48.11 g
waarvan suikers 2.46 g
Vet 10.4 g
waarvan verzadigd 6.44 g
Proteïnen 28.28 g
Vezels 7.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin