In je tzaziki-dip, in je hippe ontbijtbar om de hoek, bij een portie zelfgemaakte granola,… Griekse yoghurt won de laatste jaren enorm aan populariteit. Trendy zuivel? Ja, het kan.

Griekse yoghurt is enorm populair geworden de laatste jaren. Deze yoghurt is dikker dan gewone yoghurt en heeft een heerlijke romige smaak. Bovendien is het rijk aan proteïnen en heeft hij een vrij zure smaak. Gebruik de yoghurt voor zowel zoete als hartige bereidingen. Lekker bij granola, als dressing of in soep maar ook als vervanger voor zure room of smakelijk onder gestoofde spinazie. Met Griekse yoghurt kan je zoveel meer dan een traditionele tzatziki maken. Wij zijn alvast fan van de trend. Een grote pot yoghurt, 5 x anders. Van ontbijt tot diner, we zetten de leukste tips op een rijtje!

Granola met Griekse yoghurt


Granola met Griekse yoghurt

Granola is een mengeling van geroosterde havermoutvlokken met granen en pitten. Helemaal lekker wordt het als je granola combineert met wat yoghurt en vers fruit. Een gezond ontbijt voor een goede start van de dag.

Tomatensoep met sinaasappel


Tomatensoep met sinaasappel

Pimp je tomatensoep en maak eens een variant met sinaasappel en Griekse yoghurt. Veel minder zwaar dan de klassieke tomatenroomsoep maar minstens even lekker!

Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus


Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus

Griekse yoghurt kan je ook prima gebruiken in dressings, mayonaises of sauzen. Het zorgt voor een echte fris-zure toets en past bijvoorbeeld heerlijk bij gefrituurde groenten.

Pittige groentewrap met Griekse yoghurt


Pittige groentewrap met Griekse yoghurt

Griekse yoghurt past ook prima bij pittige oosterse gerechten. De zachte smaak van de yoghurt blust als het ware je smaakpapillen en brengt het gerecht in evenwicht. Probeer dit recept voor een pittige groentewrap eens!

Pesto dipsaus met Griekse yoghurt


Pesto dipsaus met Griekse yoghurt

Meng de Griekse yoghurt met pesto en spinazie. Kruid bij met peper en zout en meer heb je niet nodig voor een lekkere dip. Lekker met warm pitabrood.