Ons goede voornemen voor het nieuwe jaar? Nog wat lichter en gezonder eten. We laden dan ook alvast een mooie bloemkool in ons winkelmandje, want als er nu één groente is, die de ster is van de koolhydraatarme/lichte keuken, dan is het bloemkool wel. Je kan zoveel kanten op met deze fantastische groente: je kan er een gezonde bechamelsaus mee maken voor bij je witloofrolletjes met ham en kaas, of fijnmalen om er bloemkoolrijst van te maken. En met bloemkool kan je zelfs een echte lekkere pizzabodem maken. 

We tonen je hoe je aan de slag kan met deze topper. Doe je mee met de 'gezonde vibe'? Maak het jezelf nog een stapje makkelijker, en laat de 15gram Foodbox bij je thuis leveren. Je kan kiezen voor maar liefst 4 koolhydraatarme gerechten. En jawel, deze witloofrolletjes met ham en kaas in bloemkoolsaus zitten er deze week ook in!


Witloofrolletjes met ham en kaas in bloemkoolsaus


Witloofrolletjes met ham en kaas in bloemkoolsaus
Witloofrolletjes met ham en kaas is een echte Belgische klassieker, maar toegegeven: ook wel een caloriebommetje! Maar, het kan gelukkig ook anders! We maken een bechamelsaus op basis van bloemkoolrijst, en dan wordt het plots een koolhydraatarm gerecht. En minstens even lekker, moet je proberen! Bekijk recept



Bloemkoolrisotto met paddenstoelen


Bloemkoolrisotto met paddenstoelen
Wist je dat je ook risotto kan maken op basis van bloemkoolrijst? Het is echt verrassend eenvoudig (tip: eenvoudiger dan gewone risotto) en lekker licht! We maken vandaag een herfstige versie met gebakken gemengde paddenstoelen. Overheerlijk! Bekijk recept



Kip curry met bloemkoolrijst


Kip curry met bloemkoolrijst
Een echte klassieker uit de Chinese keuken, met een gezonde twist! We vervangen rijst door originele bloemkoolrijst. Heel gemakkelijk om te maken en zo heb je weer een extra portie groenten binnen! Koolhydraatarm en minstens even lekker als het origineel! Bekijk recept



Ovenschotel met kip en bloemkoolsaus


Ovenschotel met kip en bloemkoolsaus
Zin in een heerlijke ovenschotel van bij ons, die toch ook lekker licht is? Het klassieke 'dakje' van aardappelpuree vervangen we door een verrassend lekkere bloemkoolsaus. Daaronder kippenreepjes en nog tal van groentjes. Als je dit naar binnen gewerkt hebt, voel je je kiplekker! Bekijk recept



Bloemkool taco's met kip en maïs


Bloemkool taco's met kip en maïs
Zin in Mexicaans maar wil je het toch graag wat gezond houden? Probeer dan zeker deze originele taco's van bloemkool eens. Wij maken ze met een gekruide vulling van kip, maar je kan ze met nog zoveel meer combineren. Gebruik je fantasie en geniet ervan! Bekijk recept



Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous


Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous
Kip, abrikozen, geroosterde amandelschilfers en ras el hanout is een heerlijke combinatie uit de Marokkaanse keuken. We maken er een lekker, maar ook gezond stoofpotje van en serveren er originele bloemkoolcouscous bij. Verrassend en lekker licht, zo hebben we het graag! Bekijk recept



Bloemkoolpizza margherita


Bloemkoolpizza margherita
Deze verrassende variant van de pizza margherita wordt gemaakt op basis van een bloemkoolbodem. Origineel, gezond en lekker smeuïg met mozzarella. Bekijk recept