Boerenworst met witloofstoemp

35 MIN
4 personen
Boerenworst met witloofstoemp

Echte Vlaamse kost, deze lekkere boerenworsten met een 'chunky' witloofstoemp met spekjes erbij. Heerlijk met een witbiertje erbij!

Ingrediënten

  • 4 boerenworsten
  • 200 g spek, in reepjes
  • 500 g aardappelen
  • 500 g witloof, in reepjes gesneden
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 3 klontjes boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en pureer ze met een klontje boter. Kruid met peper en zout.
  2. Bak de spekreepjes krokant in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan het witloof. Voeg eventueel nog een klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de spekreepjes en het witloof bij de puree. Kruid met peper en zout en roer om.
  4. Bak de boerenworsten in een klontje boter en serveer ze bij de witloofstoemp. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 836.74 kcal
Koolhydraten 21.81 g
waarvan suikers 0.11 g
Vet 60.1 g
waarvan verzadigd 35.82 g
Proteïnen 39.1 g
Vezels 4.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin