Kip curry met bloemkoolrijst

25 MIN
2 personen
Kip curry met bloemkoolrijst

Een echte klassieker uit de Chinese keuken, met een gezonde twist! We vervangen rijst door originele bloemkoolrijst. Heel gemakkelijk om te maken en zo heb je weer een extra portie binnen! Koolhydraatarm en minstens even lekker als het origineel!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 2 kipfilet
  • 2 kl currypoeder
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g bloemkool
  • 1 potje magere yoghurt
  • 3 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met het maïszetmeel en kruid met peper en zout.
  2. Verhit 1/3de van de arachideolie in een grote antikleefpan en bak de kippenreepjes aan beide kanten 2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en hou even opzij.
  3. Verhit in dezelfde pan 1/3de van de arachidoelie en bak het currypoeder en knoflook kort aan. Doe er de kip, de bouillon en 75 milliliter warm water per persoon bij. Zet het vuur wat lager en laat 7 minuten afgedekt sudderen. Roer af en toe om.
  4. Hak de bloemkool heel fijn. Je kan dit ook in de keukenrobot of blender doen. Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkool en per persoon 2 eetlepels water toe. Bak al roerend aan voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de pan met de kip van het vuur en roer er de yoghurt door.
  6. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schik er de kip met curry over. Werk af met tomatenblokjes en de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 483.34 kcal
Koolhydraten 21.47 g
waarvan suikers 9.14 g
Vet 24.72 g
waarvan verzadigd 3.98 g
Proteïnen 41.71 g
Vezels 5.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin