Lamskefta met tabouleh van bloemkool

20 MIN
4 personen
Lamskefta met tabouleh van bloemkool

Vandaag bevinden we ons in Oosterse sferen. Lamskefta met de typische komijnsmaak. Tabouleh van bloemkool met verse munt en peterselie. Op smaak brengen met sjalot, citroen, peper en zout. Tomatenblokjes daarbij. Rest ons nog de yoghurtsaus en dan kan de tabouleh van bloemkool geserveerd worden. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 1 bloemkool
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 10 g munt
  • 10 g peterselie
  • 1 potje yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in stukjes. Mix fijn in een keukenrobot. Snij de sjalotten, knoflook en verse kruiden fijn. Snij de tomaten in blokjes. Meng de helft van de sjalot, de verse kruiden, de tomatenblokjes, het sap van de citroen, 3 el olijfolie en peper en zout door de bloemkool.
  2. Meng in een kom het lamsgehakt, de komijn, de rest van de sjalot en de helft van de knoflook door elkaar. Vorm er brede 'worstjes' van en schuif op een satéstokje.
  3. Meng de rest van de knoflook door de yoghurt en kruid met peper en zout.
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de kefta. Serveer met de tabouleh van bloemkool en een schepje yoghurtsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 533.51 kcal
Koolhydraten 15.57 g
waarvan suikers 9.55 g
Vet 36.24 g
waarvan verzadigd 11.51 g
Proteïnen 35.47 g
Vezels 5.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin