Bloemkoolpizza margherita

70 MIN
2 personen
Bloemkoolpizza margherita

Deze verrassende variant van de pizza margherita wordt gemaakt op basis van een bloemkoolbodem. Origineel, gezond en lekker smeuïg met mozzarella.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 100 g kerstomaten, in schijfjes
  • 4 el tomatensaus
  • 50 g havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 handvol basilicum
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Hak de bloemkoolroosjes fijn met een keukenmachine tot een soort couscous.
  3. Verdeel de bloemkoolkorrels over een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats 15 minuten in de oven.
  4. Schep de bloemkool in een propere handdoek en wring met al je kracht zoveel mogelijk vocht eruit.
  5. Schep de uitgelekte bloemkool in een kom en meng met de havermoutvlokken, de eieren, de Italiaanse kruiden en het zout.
  6. Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat een ronde van het deeg en kneed de randjes van de bodem wat dikker.
  7. Zet de bodem 15 minuten in het midden van de oven en laat goudbruin bakken.
  8. Besmeer de pizzabodem met de tomatensaus en verdeel er de stukjes mozzarella over. Werk af met de schijfjes tomaat en plaats opnieuw 10 minuten in de oven.
  9. Werk af met de basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 448.33 kcal
Koolhydraten 36.25 g
waarvan suikers 11.69 g
Vet 18.22 g
waarvan verzadigd 7.69 g
Proteïnen 30.58 g
Vezels 9.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin