Parmentier van bloemkool en kippengehakt

45 MIN
2 personen
Parmentier van bloemkool en kippengehakt

Een gezonde variatie op 'hachis parmentier' met bloemkool en kippengehakt. Lichte comfortfood heet dat dan!

Ingrediënten

  • 450 g bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 30 g paneermeel
  • 40 g emmentaler
  • 10 g bieslook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat 9 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder en ui ook fijn.
  4. Mix de uitgelekte bloemkool met een staafmixer of in een blender samen met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Voeg de boter toe en mix tot een puree.
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui, wortel en selder gedurende 5 minuten aan. Voeg dan het kippengehakt toe en laat 8 minuten bakken. Kruid bij met peper en zout.
  6. Vul een grote ovenschaal met het gehakt en de groenten. Schik daarover de bloemkoolpuree. Werk af met een laagje paneermeel en de kaas.
  7. Plaats de ovenschaal 10-15 minuten in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt. Snij de bieslook fijn. Schep uit en werk af met bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.77 kcal
Koolhydraten 27.51 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 31.01 g
waarvan verzadigd 12.93 g
Proteïnen 44.53 g
Vezels 10.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin