Ovenschotel met kip en bloemkoolsaus

40 MIN
2 personen
Ovenschotel met kip en bloemkoolsaus

Zin in een heerlijke ovenschotel van bij ons, die toch ook lekker licht is? Het klassieke 'dakje' van aardappelpuree vervangen we door een verrassend lekkere bloemkoolsaus. Daaronder kippenreepjes en nog tal van groentjes. Als je dit naar binnen gewerkt hebt, voel je je kiplekker!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 stengel selder
  • 2 kipfilet
  • ½ groentebouillonblokje
  • 60 g gratinkaas
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Laat goed uitlekken maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Breng opnieuw een pot water aan de kook en kook de wortelblokjes 5 minuten en giet af. Snij de ui fijn. Was en snij het wit van de prei fijn. Snij de selder in fijne blokjes. Snij de kip in reepjes.
  3. Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de groentebouillon bij. Voeg een snuf peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de bloemkool toe voor een vloeiende saus.
  4. Leg de kippenreepjes in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Leg er de prei, ui, selder en de wortelen op en schep er de bloemkoolsaus bovenop. Strooi er de gratinkaas over en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven, waarvan de laatste 5 minuten onder de grill. Serveer de ovenschotel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 418.98 kcal
Koolhydraten 24.18 g
waarvan suikers 19.4 g
Vet 10.29 g
waarvan verzadigd 5.63 g
Proteïnen 50.34 g
Vezels 14.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin