Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous

20 MIN
2 personen
Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous

Kip, abrikozen, geroosterde amandelschilfers en ras el hanout is een heerlijke combinatie uit de Marokkaanse keuken. We maken er een lekker, maar ook gezond stoofpotje van en serveren er originele bloemkoolcouscous bij. Verrassend en lekker licht, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kipfilet
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g bloemkool
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Snij de kip in blokjes. Snij de gedroogde abrikozen in vier. Doe de amandelschilfers in een antikleefpan en rooster ze zonder vetstof kort op het vuur, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof 1 minuut glazig en voeg dan de helft van de ras el hanout en de kurkuma toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 4 minuten bakken.
  3. Voeg de gedroogde abrikozen toe, samen met per persoon 75 milliliter heet water. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur, kruid met peper en zout.
  4. Hak de bloemkool heel fijn. Je kan dit ook in de keukenrobot of blender doen. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de bloemkoolcouscous, de rest van de ras el hanout en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten, tot de bloemkoolcouscous zacht is. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander.
  5. Serveer de bloemkoolcouscous met het stoofpotje van kip en abrikozen. Strooi er de amandelschilfers over en werk af met korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.45 kcal
Koolhydraten 26.21 g
waarvan suikers 19.57 g
Vet 22.24 g
waarvan verzadigd 3.02 g
Proteïnen 42.05 g
Vezels 8.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin