Bloemkool taco's met kip en maïs

40 MIN
4 personen
Bloemkool taco's met kip en maïs

Zin in Mexicaans maar wil je het toch graag wat gezond houden? Probeer dan zeker deze originele taco's van bloemkool eens. Wij maken ze met een gekruide vulling van kip, maar je kan ze met nog zoveel meer combineren. Gebruik je fantasie en geniet ervan!

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 180 g bloemkool
  • 130 g cassave
  • 1 ui
  • 200 ml tomatenpassata
  • 2 maïskolven
  • 1 bosje koriander
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix
  • plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in roosjes en mix heel fijn. Doe de fijne bloemkool in een neteldoek en wring heel goed uit. Doe opnieuw in de keukenrobot en voeg het cassavemeel en een snufje zout toe. Mix tot een stevig deeg.
  2. Verdeel het deeg in kleine porties en rol uit tot taco's. Verhit plantaardige olie in een pan en bak de taco's aan beide kanten. Houd ze warm.
  3. Snij de ui fijn. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit plantaardige olie in een pan en bak de ui en kippenblokjes, samen met de Mexicaanse kruiden. Voeg de passata toe en laat enkele min. pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Kook de maïskolven 10 min. en maak de korrels los. Serveer de taco's met de kipvulling, maïs en blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 417.22 kcal
Koolhydraten 49.77 g
waarvan suikers 4.41 g
Vet 6.45 g
waarvan verzadigd 0.96 g
Proteïnen 36.61 g
Vezels 5.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin