Bloemkoolrisotto met paddenstoelen

25 MIN
2 personen
Bloemkoolrisotto met paddenstoelen

Wist je dat je ook risotto kan maken op basis van bloemkoolrijst? Het is echt verrassend eenvoudig (tip: eenvoudiger dan gewone risotto) en lekker licht! We maken vandaag een versie met gebakken gemengde paddenstoelen. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui en de helft van de knoflook 5-6 minuten.
  3. Breng ondertussen per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de bloemkoolrijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg de groentebouillon toe. Roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur. Roer regelmatig om.
  6. Borstel de champignons en oesterzwammen schoon. Snij de champignons in kwartjes en scheur de oesterzwammen in reepjes.
  7. Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de rest van de knoflook en de paddenstoelen toe. Bak tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  8. Hak de peterselie fijn.
  9. Proef of de bloemkoolrisotto gaar is. Roer er de geraspte kaas, de gebakken paddenstoelen en de helft van de peterselie door. Serveer met de rest van de peterselie erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 416.11 kcal
Koolhydraten 13.26 g
waarvan suikers 11.3 g
Vet 26.98 g
waarvan verzadigd 13.45 g
Proteïnen 14.74 g
Vezels 9.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin