Fazant à la brabançonne

80 MIN
4 personen
Fazant à la brabançonne

Fazant à la Brabançonne is een Belgische klassieker voor tijdens de donkere dagen en feestdagen. Het gekaramelliseerde witloof geeft het zijn typische smaak.

Ingrediënten

  • 2 fazanten, panklaar
  • 1 kg witloof, gehalveerd in de lengte
  • ½ citroen, geperst
  • 100 ml gevogeltefond
  • 1 el suiker
  • 80 g boter
  • 4 takjes rozemarijn, afgeritst
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Kruid de fazanten met rozemarijn, peper en zout. Verhit 50 gram boter in een pan en braad de fazanten rondom aan. Schep ze uit de pan en leg in een braadslee.
  3. Zet de fazanten 45 minuten in de oven. Bedruip ze regelmatig met de sappen.
  4. Bak in dezelfde pan het witloof kort aan op een hoog vuur. Besprenkel met het citroensap en de suiker en laat het witloof lichtjes karamelliseren. Kruid bij met de nootmuskaat, peper en zout.
  5. Haal de fazanten uit de oven en houd warm onder aluminiumfolie. Giet de jus over in een pan en blus met de fond. Roer de rest van de boter door de saus en kruid bij met peper en zout. Laat de saus even inkoken.
  6. Serveer de fazanten met het gebakken witloof en de warme saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 718.8 kcal
Koolhydraten 7.84 g
waarvan suikers 4.13 g
Vet 44.52 g
waarvan verzadigd 21.09 g
Proteïnen 71.81 g
Vezels 3.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin