Witloofrolletjes met ham en kaas in bloemkoolsaus

40 MIN
2 personen
Witloofrolletjes met ham en kaas in bloemkoolsaus

Witloofrolletjes met ham en kaas is een echte Belgische klassieker, maar toegegeven: ook wel een caloriebommetje! Maar, het kan gelukkig ook anders! We maken een bechamelsaus op basis van bloemkool, en dan wordt het plots een koolhydraatarm gerecht. En minstens even lekker, moet je proberen!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 4 stronkjes witloof
  • ½ groentebouillonblokje
  • 80 g gratinkaas
  • 8 plakjes ham
  • 2 el boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Je kan ze ook stomen. Laat goed uitlekken.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij onderaan de harde kern eruit. Smelt de boter op een matig vuur in een grote pan en bak de witloofstronkjes even aan. Kruid met peper en zout. Schenk er vervolgens heet water bij, tot het witloof half onder staat. Zet een deksel op de pan en laat 7 minuten garen. Draai halverwege om.
  3. Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Mix tot een gladde saus, schep er eventueel wat van het kookvocht van het witloof bij. Meng er de helft van de gratinkaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Dit is de bloemkoolsaus.
  4. Haal het witloof uit de pan en laat uitlekken. Rol de stronkjes witloof in de ham. Leg ze in een ovenschaal.
  5. Verwarm de grill voor op 200 °C.
  6. Giet de bloemkoolsaus over het witloof. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 490.87 kcal
Koolhydraten 10.25 g
waarvan suikers 4.8 g
Vet 34.44 g
waarvan verzadigd 19.61 g
Proteïnen 31.99 g
Vezels 7.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin