Ook zo fan van currysaus? Een beetje pittig, een beetje zoet en overheerlijk bij Aziatische gerechten! Er zijn een heleboel manieren om zelf thuis lekkere currysaus te maken, zoveel beter dan uit een pakje! Voor welke versie ga jij?

  • Currysaus op basis van bechamel: maak een klassieke bechamelsaus klaar en voeg, als de saus goed gebonden is, een flinke snuf currypoeder toe.
  • Currysaus met appel en room: een fris appeltje past heerlijk bij currysaus! Stoof een sjalot en blokjes appel aan in boter. Voeg dan het currypoeder toe en laat even bakken. Bevochtig met kippenbouillon (of witte wijn kan ook) en laat de saus voor de helft reduceren. Voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • Snelle currysaus met room: de snelste en gemakkelijkste currysaus is om kookroom (van 20%) of kokosmelk aan de kook te brengen en er currypoeder door te roeren.
  • Currydressing: tenslotte kan je ook nog een frisse currydressing maken, heerlijk bij een salade met scampi's en appeltjes. Daarvoor meng je yoghurt met mayonaise, currypoeder en eventueel wat citroensap.
  • Thaise currysaus: deze currysaus maak je op basis van Thaise currypasta: rode, gele, groene, panaeng, massaman,... er bestaan heel wat Thaise currypasta's! Je kan ze zelf maken, maar de meeste currypasta's zijn tegenwoordig ook vlot te verkrijgen in de (Aziatische) supermarkt. Meng de currypasta met kokosroom voor een heerlijk Thais geïnspireerd gerecht!

Dan rest ons enkel nog jou te inspireren met enkele heerlijke recepten met currysaus. Laat het smaken!

Paksoistoemp met slavinken en currysaus

Paksoistoemp met slavinken en currysaus
Stoemp is natuurlijk een gerecht typisch van bij ons, maar je kan ook een originele versie maken met Aziatische smaken! Proef het vooral zelf, met deze originele stoemp met paksoi en sojasaus, in combinatie met een heerlijke zachte currysaus en een lekkere slavink erbij. Fushion-keuken ten voete uit! Bekijk recept

Kip met currysaus en paprikarijst

Kip met currysaus en paprikarijst
Kip met currysaus, een 'match made in heaven'. Wist je trouwens dat het echt niet zo moeilijk is om een heerlijke currysaus zelf te maken? En de paprikarijst is ook erg lekker en origineel. Een klassieker in een leuke nieuwe bereiding. Test het vooral zelf! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!

Kip Katsu met currysaus

Kip Katsu met currysaus
Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Het resultaat is sappig en mals vlees in een lekker krokant korstje! We serveren er een heerlijke homemade currysaus met groentjes bij. Smakelijk! Bekijk recept

Visbrochette met rijst en rode currysaus

Visbrochette met rijst en rode currysaus
Palmbomen, een wit strand, helder blauwe zee en de geur van gegrilde vis op een barbecue. Droom met dit Aziatisch gerechtje weg van Thaise stranden. Zin om te genieten? Klaar, grillen maar! Bekijk recept

Vis uit de oven met prei en currysaus

Vis uit de oven met prei en currysaus
Deze ovenschotel met vis, prei, paprika en currysaus is een echte verrassing! De Thaise groene currypasta geeft het gerecht een heerlijke Oosterse toets. Een gerecht dat doet denken aan grootmoeders keuken, met een verrassend tintje. Bekijk recept

Kruidige gehaktballetjes in currysaus met snijbonen en rijst

Kruidige gehaktballetjes in currysaus met snijbonen en rijst
Een heerlijk Indisch geïnspireerd gerechtje met kruidige gehaktballetjes in een zalig currysausje met daarbij snijboontjes en jasmijnrijst. Gemakkelijk om klaar te maken en o zo smaakvol. Smullen voor het hele gezin! Bekijk recept

Pompoenstoemp met curryballetjes en rucola

Pompoenstoemp met curryballetjes en rucola
Laat je verrassen door deze originele pompoenstoemp, met gehaktballetjes in currysaus en rucola erbij. Een gerecht van bij ons, met Oosterse invloeden. Eenvoudig om te maken en toch zo speciaal! Laat het smaken! Bekijk recept

Vis gepocheerd in curryroom met groenten en sobanoedels

Vis gepocheerd in curryroom met groenten en sobanoedels
Zin in een snel, smaakvol en voedzaam gerecht? We maken vandaag een snelle wok met daarbij vis gepocheerd in een zalige curryroom en sobanoedels. Klaar in 15 minuten en genieten maar! Bekijk recept