Vis gepocheerd in curryroom met groenten en sobanoedels

20 MIN
2 personen
Vis gepocheerd in curryroom met groenten en sobanoedels

Zin in een snel, smaakvol en voedzaam gerecht? We maken vandaag een snelle wok met daarbij vis gepocheerd in een zalige curryroom en sobanoedels. Klaar in 15 minuten en genieten maar!

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl currypoeder
  • 300 g vismengeling
  • 1 stengel prei
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g sobanoedels
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de kokosmelk en per persoon 1 eetlepel water in een kleine kookpot. Voeg het currypoeder toe, meng en breng aan de kook. Snij de stukken vis in gelijke blokjes. Kruid ze met peper en zout. Als de kokosmelk pruttelt, leg er de visblokjes in. Laat 6-7 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  2. Was en snij de prei in ringen. Schil de wortel en snij in fijne stukjes. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  3. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken voor 4-5 minuten. Giet af, spoel de noedels en laat uitlekken.
  4. Verhit de ararchideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg het wit van de lente-ui, de prei, wortel en paprika toe. Roerbak voor 5-7 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de laatste minuut de sojascheuten toe.
  5. Verdeel de sobanoedels over borden, schep er de gewokte groenten bij en dan de visblokjes. Schep er de currysaus over, werk af met het groen van de lente-ui en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 794.33 kcal
Koolhydraten 75.96 g
waarvan suikers 20.16 g
Vet 32.68 g
waarvan verzadigd 19.86 g
Proteïnen 42.98 g
Vezels 10.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin