Kip Katsu met currysaus

30 MIN
2 personen
Kip Katsu met currysaus

Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Het resultaat is sappig en mals vlees in een lekker krokant korstje! We serveren er een heerlijke homemade currysaus met groentjes bij. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 2 wortelen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl currypoeder
  • 1 brikje lichte room
  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de paprika in fijne blokjes. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook. Los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  2. Verhit 1/3de van de arachideolie in een antikleefpan en voeg de wortelen toe. Voeg na 3 minuten ook de paprikablokjes toe. Laat 7-8 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit 1/3de van de arachideolie in een kookpotje en voeg de ui en het currypoeder toe en stoof 4 minuten. Schenk er nu de kippenbouillon en lichte room bij. Meng goed en breng aan de kook. Laat een 5-tal minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout en mix de saus met een staafmixer. Roer er dan de gestoofde paprika en wortelen door. Hou warm op een zacht vuur.
  5. Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en druk plat met een zwaar voorwerp, bijv. een deegrol, tot 1 centimeter dikte. Kruid ze met peper en zout. Klop het ei los in een kommetje. Doe de panko in een diep bord.
  6. Haal de kipfilets door het ei en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de arachideolie in de antikleefpan en bak de kipfilets 4 minuten per kant.
  7. Snij de kipfilets in reepjes. Serveer de jasmijnrijst met de currysaus en de gepaneerde kippenreepjes erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 950.42 kcal
Koolhydraten 90.62 g
waarvan suikers 17.8 g
Vet 40.78 g
waarvan verzadigd 12.75 g
Proteïnen 50.48 g
Vezels 10.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin